Ugrás a tartalomra
Fortis történelem

Fortis történelem

2007
Az ISS nemzetközi űrállomás további kiépítése és előkészületek az ESA Kolumbusz nevű kutatómoduljának fellövéséhez.

2007
A FORTIS FLIGER CHRONGRAPH ALARM PLATIN limitált példányszámú óra a második helyen végzett a 25.000 euróig kategóriában a "Goldene Unruh" választáson (évente megrendezett német óra választás)

2006
A MAXUS 7 fedélzetén számos kísérleti berendezéssel egyetemben egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH is 13 percig több száz kilométeres magasságban, a súlytalanság állapotában ketyeg.

2005
Pontosan 10 évvel az első hivatalos űrrepülés után FORTIS megerősítette szerepét, mint az orosz űrügynökség nemzetközi űrállomásra irányuló küldetéseinek kizárólagos szállítója. Egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH lebeg az ISS-en.

2004
"Négy év, négy tél, 11.000 km, 700 nap gyalog az északi tundrán, 10 millió lábnyom a hóban..." ezek a gondolatok kísérték Gilles Elkaim egyedülálló kalandjának utolsó 28 kilométerén. Ezen a vad és példanéküli útján, amelyet az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig végig az északi sarkkör fölött tett meg, a francia kalandor egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH-ot viselt.

2004
A "1st European Aviation Watch Award” nyertese a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH.

2003
Az új FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH bemutatója a tetszetős B-42 designban.

2002
12.954 méteres magasság - világcsúcs. AS 350B "Ecureuil" típusú helikopterével a francia pilóta, Fred North helikopterek számára új magassági világcsúcsot állított fel. Az útján egy FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH kísérte.

2001
Első hely az Internatioanl Watch Awardon. Japánban a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH nyerte el a "BEGIN" óra magazin első helyét az űrórák kategóriában.

2001
"Kék Bolygó Csillag"
FORTIS ezt az kitüntetést kapta a Rosaviakosmos űrügynökségtől, amellyel az űrutazásra alkalmas mechanikus kronogárfok kifejlesztése terén elért eredményeiért.

2001
GTS - Global Transmission Services
Az első kísérlet az ISS Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, amellyel a világ karórái az űrből szinkronizálják majd. FORTIS az európai űrügynökséggel, az ESA-val továbbá a német Lég- és űrügyi Központtal, a DLR-rel és a DaimlerChrysler Forschunggal együttműködve támogatja egy új rádiójel kidolgozását.

2000
FORTIS SAPCEMATIC - a következő generáció. FORTIS ezzel a kollekcióval lépett át az új évezredbe.

2000
Milleniumi expedició az Déli Sarkon
1999-2000 szilvesztere: az osztrák Ernst Zinnhobler első európaiként hajt végre extrém ugrást a déli srak fölött. Fagyos 5000 méteres magasságból ugrott, sebessége pedig elérta a 250 km/h-t. Útjára egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH kísérte el.

1998
Világviszonylatban az első automata kronográf integrált mechanikus ébresztő funkcióval, EP0806712 szabvány.

1997
A FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH a német-orosz MIR 97 küldetés hivatalos órája.

1995
30.000 méteres magassági rekord egy FORTIS kronográffal, amelyet Alexander Garnajev és Alexander Paringaux viselt, miközben a kétüléses széria (tehát kísérleti célokra nem átalakított) MiG-25 PU gépükkel repültek.

1994
Átfogó, a fizika határait feszegető kísérleteket követően a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH Csillagvárosban a kozmonauták hivatalos felszerelési eszközévé vált. Az első Euromir küldetés nemzetközi személyzete FORTIS Cosmonauts Setben kapta az órákat. Világviszonylatban az első kronográf a szabad űrben, tehát az űrállomáson kívül is.

1992
Az első FORTIS Space Art Edition egy művészien festett orosz Proton hordozórakéta fedélzetén indult az űrbe egy időjárás megfigyelésére szolgáló műholddal egyetemben.
Limitált Andora Edicíó - FORTIS Stratoliner Automatic Chronograph.

1987
A Világ első automata szerkezetű karórákat gyártó manifaktúrája FORTIS 75 éves születés napjára jelent meg új designban a FORTIS FLIEGER AUTOMATIC kollekció.

1956
FORTIS az első vízálló alarm kronométerrel nyerte meg a legjelentősebb kronométer versenyt, amelyet a svájci Hivatalos Időméréstechnikai Intézet rendezett.


1954
Megindul a mechanikus ébresztő funkcióval ellátott karórák gyártása és világviszonylatban való értékesítése.

1943
FORTIS azon svájci márkák közé tartozik, amely komoly technológiai háttértudással rendelkezik. Erről tesz tanúbizonyságot az első vízálló automata karóra bemutatása.

1937
Az alapítás 25. évfordulóján megindul az első kronográfok gyártása.

1912
Walter Vogt megalapítja vállalkozását a svájci Grenchenben.