Ugrás a tartalomra
A Tissot rövid története

A Tissot rövid története

Bizonyára ők is örülnének ha látnák, hogy az általuk alapított kis cég mára a világ óragyártásának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A Tissot tavaly ünnepelte fennállásának 150.-ik évfordulóját.
Az elmúlt másfél évszázadban a Tissot-t az állandó megújulás és a folyamatos fejlesztés jellemezte. Kiváló mérnökei és órásainak köszönhetően számos világújdonság fűződik a Tissot nevéhez. Többek között az első anti - mágneses, az első műanyag óra az IDEA 2001 (Astrolon), az első kőből készült óra: "Rock Watch", a világ első fából készült órája: "Wood Watch", napjaink világújdonsága a "T-Touch" melynek érintés érzékeny óraüvege számos funkciót tud ellátni.

A Tissot 1985 óta tagja a Swatch Groupnak. Mára a világ több mint 140 országában jelen vannak képviseleteik, a Tissot órát forgalmazó üzletek behálózzák az egész földet.

A Tissot márka
Minden Tissot óra svájci gyártmány, mely megfelel a legmagasabb szintű nemzetközi elvárásoknak. Termékeire a Tissot óragyár két év nemzetközi garanciát vállal.

A Tissot filozófiája, olyan órákat készíteni a széles vásárlóközönség számára, melyek mind a technikai színvonalat mind a formai elvárásokat tekintve megfelelnek a kor legmagasabb követelményeinek elérhető áron.

Minden Tissot óra rendelkezik az alábbi jellemzőkkel:
- svájci szerkezet
- minimum 30 méteres vízállóság
- karcálló zafír üveg
- nemes acél vagy titánium óratok és óracsat

A Tissot nagyon régóta kapcsolódik különböző sportágakhoz, sporteseményekhez. Ilyen volt többek között a douwnhill síverseny 1938-ban Svájcban, Davis Kupa időmérése az USA-ban. 1973-ban a Tissot résztvevője volt a Monte Carlo Rally-nak, 1974-ben a Le Mans-i versenynek. 1976-ban lépett kapcsolatba a Forma 1 versenyekkel az Ensing csapat szponzoraként. 1979-ben az egyik legsikeresebb csapat a British Lotus Team főszponzora lett a Tissot. Az együttműködés eredményeként a csapat megszerezte a Forma 1 konstruktőri világbajnoki címét.

Napjainkban a Tissot a hivatalos időmérője a motorsport, kerékpár, jégkorong és a vívás világbajnoki küzdelmeinek továbbá olyan kiemelkedő sporteseményeknek mint a Tour de France és a Tour de Suisse, az Ázsiai Játékok és az Olimpia.